עוגת יום הולדת מושחתת (פוסט אורח של רשף)

את שני ימי ההולדת האחרונים של חן פספסתי, בראשון הייתי בצ'כיה ובשני בארגנטינה. לאור הרקורד הלא מרשים הזה בתור חבר, החלטתי לעשות השנה משהו מיוחד בשבילה לפיצוי. לאחר מחשבות רבות (ולאור היכרותי המעמיקה עם הנפש הפועלת), הגעתי למסקנה שפינוק אמיתי ומושקע יהיה מושלם, ולכן החלטתי לאפות עוגת יומולדת. כן, מי שהגיע עד לכאן לא טועה, אני אופה עוגת יומולדת. אז מה יהיה בה? שוקולד ברור, אבל מה עוד?פה המקום להשלים עם המציאות: בישול ואפיה הם לא מבין כישרונותיי ולכן על מנת שאני לא אשרוף/אשבור כלום הלכתי להתייעץ עם המומחה (אלמנט ההפתעה הלך, אבל גם ככה הפתעות הם לא הקטע שלנו) ששלחה אותי לספרים.משוםמה נחה עליי רוח שטות, וביתר הרפתקנות פתחתי את הספר הראשון שנכנס לי ליד: "קינוחים" של פייר הרמה, לא פחות ולא יותר! אחרי דפדוף קל והשלמה עם יכולותיי לקחתי כמה צעדים אחורה והמשכתי לחפש מקור פשוט יותר. אחרי התייעצויות עם כמה ספרים וכמה בלוגים הוחלט ללכת על מתכון מקורי של חן, שהומצא פחות או יותר באותו הרגע. עוגת שוקולד עם דובדבנים על בסיס דקוואז (שזה בעצם חלבונים מוקצפים עם קמח ובמקרה שלנו פקאנים טחונים).היום הנבחר להכנת העוגה היה בבוקר שבת מנומנם, שהגיע אחרי ערב של ארוחת יומולדת נהדרת מלאה ביין טוב, פירות ים, טלה וברווז במסעדה שגילינו בעיר. חן הבטיחה שהיא רק תסתכל מהצד, תכווין ותתקן, ורוב הזמן היא גם עמדה בזה, וחוץ מלהפריד את החלבונים מהחלמונים (ניסיתי אבל כבר את הראשון שברתי) עשית את השאר לבד פחות או יותר. את שארית הפוסט אני אשאיר לחן להשלים בעיקר כי גם אם ממש תרצו יהיה לי קשה לשחזר את מה שעשיתי אבל דבר אחד אני כן יכול להגיד, יצאה לי עוגת יומולדת טעימה בטירוף.ויש גם מתנה שעטפתי לבד, דבר שברגעים מסוימים נראה קשה יותר מלהכין את העוגה.

חן שיהיה לך יומולדת שמח ושתמשיכי להיות מדהימה ולבשל אוכל טעים כל כך שמשמח כל כך הרבה אנשים.

בתאבון.  

איזה בחור מקסים? רק חבל שלבחור לעצמי עוגת יום הולדת היא משימה קשה מנשוא, לאחרים זה פשוט כל כך, אבא אוהב שמרים, פרג וחלבה, אמא אוהבת טארטים עם פירות וגבינה, אחותי אוהבת עוגות בחושות פשוטות רצוי עם תפוחים, אח שלי אוהבת מוס שוקולד וטירמיסו ורשף מאושר מכל דבר שיש בו שוקולד, ואני? אני אוהבת הכל, תלוי מתי שואלים. אחרי ששברתי את הראש שעות ונברתי ברחבי האינטרנט, החלטתי ללכת על שילוב: שוקולד, פרי ואגוזים, מזה נולד המתכון שרשף ביצע בצורה מעולה.

חומרים לתבנית בקוטר 22 ס"מ מתפרקת (12 פרוסות נדיבות):

לדקוואז אגוזים (שם מפונפן לעוגת ספוג, לא להיבהל בבקשה):

100 ג' פקאנים טחונים. (גם לוז או שקדים יעבדו כאן נפלא)

שלושה חלבונים מביצים L.

60 ג' סוכר (3 כפות).

25 ג' קמח (3 כפות).

קמצוץ מלח.

לגנאש שוקולד:

300 ג' שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו ומעלה (שלוש חפיסות), אנחנו השתמשנו בספלנדיד של עלית.

250 מ"ל שמנת מתוקה 38% (קופסה אחת).

25 ג' חמאה (רבע חבילה של 100 ג', תשתמשו בסימונים ע"ג האריזה).

קמצוץ מלח.

צנצנת דובדבנים משומרים.

מחממים תנור ל-150 מעלות, מפרקים את התבנית, מניחים נייר אפייה על התחתית, וסוגרים את המסגרת כך שתחזיק את הנייר במקום.

טוחנים את הפקאנים במעבד מזון בפולסים קצרים, בגלל שיש בהם אחוז שומן יחסית גבוה הם נוטים די מהר להפוך למשחה, אין צורך באבקה מושלמת, עדיף לטחון קצת פחות. מנפים את הקמח ומערבבים אותו עם פקאנים, בעזרת כף מפרקים גושים שנוצרו על מנת להשיג מרקם פירורי אחיד.

מפרידים חלמונים מחלבונים לקערה מבריקה ללא טיפת שומן, מקפידים גם לנקות באופן יסודי את המקצף. אם אתם כמו רשף לא מיומנים ומפחדים שהחלמון יישבר לחלבון, עדיף להפריד ביצה אחר ביצה בנפרד לקערת ביניים וכל פעם העביר חלבון נקי לקערה הגדולה. מוסיפים קמצוץ מלח, ומתחילים לטרוף את החלבונים במהירות בינונית, כאשר מתחילות להיווצר בועות אוויר גדולות והחלבונים נראים כמו סבון מוקצף מתחילים להוסיף בהדרגה את הסוכר, החלבונים מוכנים כאשר יש קצף לבן מבריק וסמיך, וכאשר מרימים את המקצף מן החלבונים הם נתפסים במקצף (ראו תמונה למעלה).

מקפלים בעדינות את תערובת הקמח-אגוזים לתוך החלבונים המוקצפים, עדיף לקפל בפעמיים, כלומר מעבירים חצי מכמות הקמח-אגוזים, מקפלים, ואז מוסיפים את החצי השני. כאשר התערובת אחידה, מוזגים אותה לתבנית האפייה, משטחים בעדינות עם גב כף. אופים במשך 18-20 דקות עד שזהוב למעלה. כאשר הבסיס מוכן, מכבים את התנור, ומקררים במשך 10 דקות כאשר דלת התנור חצי פתוחה, לאחר מכאן אפשר להוציא את הדקוואז להתקרר לחלוטין בטמפרטורת חדר (בערך עוד 20 דקות).

מסננים היטב את הדובדבנים מנוזל השימור (שומרים אותו לדברים אחרים, כמו ג'לי דובדבנים חביב).

לגנאש שוקולד מכינים באן-מארי: מחממים מים בסיר ועליו מניחים קערה חסינת חום, מוודאים כי המים אינם נוגעים בתחתית הקערה. כאשר המים מגיעים לרתיחה שוברים את השוקולד לתוך הקערה, מוסיפים קמצוץ מלח ואת החמאה, ומחכים שהכל יימס, בערך חמש דקות. מערבבים היטב, מסירים את הקערה מהסיר, ומוזגים את השמנת, מערבבים היטב לתערובת אחידה ומבריקה.

כאשר העוגה התקררה מפזרים את הדובדבנים, מוזגים את גנאש השוקולד, מיישרים לשכבת אחידה בעזרת גב הכף. מצננים במקרר במשך לפחות 4 שעות, רצוי להוציא מן המקרר 10 דקות לפני שפורסים את העוגה. לפני שמסירים את המסגרת מן התבנית עוברים סביב העוגה עם סכין חדה על מנת להפרידה מן המסגרת.

אם עוד מישהו חוגג היום את יום הולדתו שיהיה מזל טוב, ולאחרים בתאבון!

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוקים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על עוגת יום הולדת מושחתת (פוסט אורח של רשף)

  1. אביב הגיב:

    מזל טוב לחן , ורשף שיחקת אותה, נראה מעולה 🙂

  2. שלי הגיב:

    איזו עוגה מרשמה! תנוסה בקרוב
    טיפ קטן לטחינת האגוזים – אם תטחן/י את האגוזים עם הקמח, הקמח ימנע מהם להפוך למשחה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s