ריבת לימונים

בשבת בצהריים שרשף ואני חזרנו מריצה ראינו שהעץ לימון בבניין שלנו עומד לקרוס מרוב פרי. מכיוון שכבר היה לנו אישור לקטוף מוועד הבית, חשבנו שזה יהיה בזבוז אמיתי לתת לכל הפרי לנשור ולהירקב. שנינו ביחד זה צמד לעניין שזה מגיע לקטיף, אני יחסית נמוכה וגמישה ומגיעה לכל מיני פינות מסתוריות, ורשף גבוה מאוד ואוסף הכל מלמעלה, יחד תוך פחות מחמש דקות קטפנו שלושה ק"ג פרי. אז רק נותרה השאלה "מה נעשה עם כל הלימונים האלו?" 

אז קילו אחד שמנו בצד לבישולים של השבוע, כי "לימון מוסיף המון". עם חלק מהכמות הכנתי צנצנת של לימונים משומרים לפי המתכון של הילה המוכשרת. ומחלק נוסף הכנתי ריבת לימונים, כי ריבת התפוזים נטרפה כולה (אם עדיין לא הכנתם, אתם לא יודעים מה אתם מפסידים). רציתי השבוע לשחק קצת עם המתכון שלי לריבת תות, אחרי ששבוע שעבר מחירי התות היו בירידה, אבל שהגעתי השבוע לשוק, לצערי הרב, המחירים שוב קפצו ל-20 ש"ח לק"ג, אז אם החיים נותנים לימונים, מכינים ריבה.

הריבה הזאת מאוד פשוטה, מבשלים פרוסות דקיקות של לימון עד שמתרככות. היתרון הוא שזמן ההכנה קצר, אבל מנגד, הריבה הזאת יחסית מרירה לגוש של סוכר שאנשים מצפים מריבה להיות, ככה שזה לא בהכרח לטעמם של אוהבי המתוק-מתוק. אבל לאחרים, על פרוסת לחם עם קצת טחינה גולמית, מדובר בפיסת גן עדן.

חומרים לצנצנת בנפח ליטר:

קילו ורבע של לימונים שטופים ומקורצפים ביסודיות רבה.

450 ג' סוכר (שתיים וחצי כוסות)

מסירים את הקצוות של הלימונים, ופורסים לפרוסות דקיקות ככל שניתן, מסירים את הגרעינים. אחרי כל הטיפול צריך להישאר בערך קילוגרם של לימונים, מעבירים לסיר גדול, מוסיפים את הסוכר, מבשלים על להבה גדולה עד שמגיע לרתיחה, מערבבים היטב עם כף כץ ארוכה עד שכל הסוכר מתמוסס. מחלישים ללהבה הכי קטנה שיש, מכסים את הסיר, אך משאירים חריץ קטן כדי שהנוזל לא יגיע לרתיחה ויגלוש. מבשלים במשך שעה, כל רבע שעה רצוי לערבב ולוודא שדבר לא נדבק לתחתית. מעקרים צנצנת (הסברים איך כאן) מוזגים את הריבה החמה, סוגרים היטב ונותנים לריבה להתקרר כאשר הצנצנת הפוכה, הדבר יוצר וואקום.

גם אם הריבה נראית נוזלית אחרי שעה, אל תתפתו להמשיך לבשל, לימונים עמוסים בפקטין שזה חומר קרישה טבעי (לכן אני תמיד מוסיפה לימון פרוס לריבות של פירות שאינם מכילים פקטין, כמו תותים ורוב פירות הקיץ) ואחרי הצינון הריבה תתגבש מאוד. שומרים במקרר אחרי פתיחה, במשך לפחות שנה. בתיאבון!

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתוקים, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s